Plaatsen van perronelementen


Het station van ’s Hertogenbosch is de laatste jaren verbouwd en uitgebreid. Project ‘Sporen in Den Bosch’ diende om het station toegankelijker te maken voor Intercity’s. Hiervoor zijn de perrons verlengd en zijn er extra sporen aangelegd.

Nedabo B.V. heeft op dit project het stellen van de betonbalken op het perron voor haar rekening genomen. Dit hebben we gedaan met onze eigen ontwikkelde vacuüm installatie. Deze sterke installatie is in staat om zeer zware betonnen elementen op te tillen. Nu waren de betonbalken die op dit project toegepast zijn niet heel erg zwaar maar waren ze door de structuur lastig vacuüm te zuigen. Door de kracht van onze vacuüminstallatie is het gelukt om de elementen te plaatsen.

Naast de betonelementen op het perron heeft Nedabo B.V. ook de buselementen geplaatst op het busplein voor het station. Deze zware elementen waren door het profiel van het oppervlak moeilijk vacuüm te zuigen. Ook hier was de sterke vacuüm installatie van Nedabo B.V. nodig om de elementen te plaatsen.

Het resultaat mag er zijn! Door innovatief te zijn en mee te denken heeft Nedabo B.V. een mooi project op een historisch station mogen maken voor een tevreden opdrachtgever.