Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring

Bent u op zoek naar een strakke en moderne entree voor uw bedrijfspand? En bent u fan van de populaire betonlook trend? Dan kunnen betonplaten de ideale uitkomst zijn voor uw parkeerplaats. Betonplaten bieden een stevige en solide ondergrond. Deze ondergrond geeft weerstand aan het gewicht van meerdere auto’s op de parkeerplaats. Naast het moderne en industriële uiterlijk van betonplaten, kiest u voor een gebruiksvriendelijke en duurzame oplossing voor de verharding voor en rondom uw woning, bedrijf of erf.

Betonplaten met een moderne uitstraling

De originele Stelcon betonplaten zorgen voor een verharding die geschikt is voor elk terrein. U kunt ze herkennen aan de sterke, vlakke en strakke betonlook. Daarnaast kunnen ze veel gewicht dragen. Dit in tegenstelling tot standaard betontegels, die vaak geen zware voertuigen kunnen dragen. De bovenzijde is egaal afgewerkt en de lange zijden bevatten een vellingrand wat zorgt voor een mooie uitstraling. 

We zien Stelconplaten veel terugkomen als bouwweg naar een bouwterrein of bij een terreinverharding. Door te kiezen voor grote betonplaten kunnen kleine oppervlakten een vergrotend effect hebben. Daarnaast kunt u betonplaten goed combineren met grind of groen zoals beplantingen of grasperken in de voegen. Of denk aan verlichting zoals spots die uw parkeerplaats in verschillende kleuren verlichten. Een aanvulling met een moderne uitstraling!

De voor- en nadelen van het aanleggen van een betonnen parkeerplaats

Aan veel zaken zitten voor- en nadelen, zo ook aan de aanleg van een betonnen parkeerplaats. We zetten de voor- en nadelen voor u op een rijtje:

Voordelen

Onderhoudsvriendelijk

Een van de voordelen van een betonnen parkeerplaats is dat deze gemakkelijk te onderhouden is. De gladde structuur van de betonelementen beperkt het aanhechten van vuil. U kunt de betonnen platen eenvoudig schoonhouden. Daarnaast kunt u onkruid voorkomen door de naden te laten vullen met zand of kit. Een tip: borstel grote voegen altijd met een grof voegmateriaal, geen cementmortel.

Duurzaam

Onze platen zijn gemaakt van hoogwaardig beton. Het product blijft door de deklaag, ook wel een beschermende coating, van 2 centimeter dik beschermd tegen weersomstandigheden van buitenaf. Wat betekent dat u gegarandeerd jarenlang plezier zult hebben van uw betonnen parkeerplaats. 

Sterk en stabiel

Het formaat en gewicht van de betonplaten zorgt voor stabiliteit. Hierdoor zullen betonelementen netjes op hun plek blijven liggen. Hoe zwaarder de betonplaat, des te steviger deze in de ondergrond vastligt. 

Nadelen

Verschillende tinten grijs

Een nadeel van deze platen is dat het verschil in tinten van de betontegels niet voorkomen kan worden. Het is en blijft een natuurproduct. Meestal zijn deze kleurverschillen zodanig klein dat het geheel er natuurlijk uit zal zien.

Aanleggen betonnen parkeerplaats

De aanleg van betonplaten is vakwerk en dient door een professioneel bedrijf te worden uitgevoerd. Het zandbed onder de betonplaten moet op een speciale wijze worden gelegd. Vervolgens worden de platen met een vacuümunit op de juiste plek geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het transport en de producten op locatie worden geleverd.

Betonplaten verkrijgbaar in diverse afmetingen

Zoals elke soort natuursteen, zijn betonplaten ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Zo is voor elke parkeerplaats een passende oplossing beschikbaar. Omdat de betonplaten op een parkeerplaats veel gewicht van voertuigen moeten kunnen dragen, raden wij betonplaten aan met een dikte van minimaal 10 cm. In ons assortiment vindt u betonplaten met een dikte van minimaal 14 cm. Op deze manier weet u zeker dat de draagkracht voldoende is, ook wanneer u meerdere voertuigen op uw parkeerplaats ontvangt. 

Betonplaten worden meestal geleverd in de volgende formaten: 

  • 100x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)
  • 150x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)
  • 200x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)

Bereikbaarheid op uw erf en parkeerterrein

Wilt u de toegankelijkheid naar uw erf verbeteren? Een onverharde parkeerplaats maakt het erf minder toegankelijk door de drassige grond die tijdens regenachtige dagen voor een instabiele wegligging kan zorgen. Om de toegankelijkheid naar het erf of de schuur te verbeteren, zijn betonplaten een ideale oplossing. De betonplaten zijn leverbaar in verschillende afmetingen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. Voor elk erf en elke landelijke woning biedt Nedabo een passende oplossing met een exclusieve uitstraling. 

Op zoek naar andere mogelijkheden? Wij zijn specialist in het plaatsen van betonplaten, keerwanden, en andere producten.

Wat kost het aanleggen van een betonplaten parkeerplaats?

De prijzen van Stelconplaten zijn afhankelijk van de toepassing, daardoor zijn deze kosten per project verschillend. Elk project vraagt om een specifieke betonplaat van een bepaalde afmeting, dikte, belastbaarheid en toepasbaarheid. Door eerst met u in gesprek te gaan en de gewenste situatie goed in kaart te brengen, maken wij een voorstel op maat. Liever direct een prijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan. 

Heeft u een tijdelijke parkeerplaats nodig? Dan is onze koop-en terugkoopregeling de perfecte oplossing. U krijgt op deze manier een deel van uw investering terug. Wat betekent dit voor u? Geen concessies wat betreft kwaliteit en werkzaamheden om het budget binnen de perken te houden. Gaat het om een periode korter dan zes maanden? Dan is het voordeliger om betonplaten te huren. Hiervoor is vooraf helemaal geen investering nodig.


Betonplaten plaatsen op uw parkeerplaats

Nedabo denkt graag mee in projecten zoals een parkeerplaats of tijdelijke terreinverharding.  Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. Mail naar info@nedabo.nl of vul ons onderstaande formulier in. Wij bespreken samen met u uw wensen en behoeften en passen hier het ontwerp op aan. Nedabo adviseert u bij de opties voor een betonnen parkeerplaats en helpt u graag!

Nieuwsupdate gebruikte betonelementen ontvangen?

Directeur - Rudy van der Zande - Nedabo B.V.
Rudy van der Zande Verkoopadviseur
Bellen op 026 - 495 53 66 Mail op info@nedabo.nl Reactie binnen één werkdag
Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.