Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring
Filteren

Lengte

Voetlengte

Hoogte

Keerwanden

Keerwanden zijn zeer geschikt om toe te passen als silowand of om bepaalde hoogteverschillen op te vangen. Ieder project is anders, daarom adviseert Nedabo u graag over de geschikte producten en de juiste toepassing hiervan. Wij staan open voor maatwerk en zullen altijd samen met u zoeken naar het beste resultaat.

Neem direct contact op
Nedabo Keerwand middel 200 cm
Filteren

Resultaten Toont 1–18 van 50 resultaten

Pagina

Keerwand kopen

Een keermuur of keerwand is een stijf, grond- of waterkerend kunstwerk dat door een groot gewicht en een brede voet een grote standzekerheid kan bereiken. Een keermuur is vaak van gewapend beton of van stalen damwandplaten gemaakt, maar er kunnen ook andere materialen gebruikt worden.

De geprefabriceerd betonnen elementen worden langs elkaar geplaatst waardoor een betonnen muur ontstaat met een groot draagvermogen. Hierdoor kunnen de keerwanden dan ook voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden waaronder het maken van kelders, sleufsilo’s, solide fundering, kademuren en opslagtoepassingen. Een vroege toepassing van dit prefab principe is de muraltmuur, een snelle en goedkope manier om dijken te verhogen.

Kenmerkend is dat een deel van het benodigde gewicht wordt geleverd door de grond die op de fundatieplaat rust, dit leidt tot materiaalbesparing.

Een keermuur wordt meestal in een L of T vorm gemaakt.