Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring

Als onze producten uit voorraad leverbaar zijn, dan kunnen wij wanneer u voor 12 uur de ene werkdag besteld, de volgende werkdag leveren. Besteld u onze betonplaten, keerwanden of betonblokken na 12 uur, dan leveren wij in overleg de volgende werkdag of de werkdag erna. Voor een exacte afstemming van de levering adviseren wij u contact op te nemen met één van onze medewerkers op telefoonnummer: 026-495 53 66 of een mail te sturen naar info@nedabo.nl

De betonplaten komen op een legbed te liggen dat, samen met de onderliggende lagen, voldoende draagkracht – moet hebben. De opbouw van de lagen moet zodanig zijn dat – een gelijkmatig zakking- en zetting gedrag mag worden verwacht. Voor fundatieadvies is het aan te bevelen een adviesbureau, dat gespecialiseerd is in grondmechanica, te raadplegen. Daarnaast kunt u voor het leggen van betonplaten bij ons terecht!

Zandadvies:
– Zand moet voldoen aan de omschrijving: “Zand met een permanente draineerfunctie”.
(Standaard RAW bepalingen, art. 22.06.02);
– Zandmediaan (Mz) ≥ 210, waardoor het zand te karakteriseren is als ‘grof’ (NEN 5104,
Classificatie van onverharde grondmonsters, art. 4.3);
– Gelijkmatigheid coëfficiënt (Cu) ≥ 2. Deze waarde karakteriseert de spreiding in de korrel
verdeling (NEN 5104, Classificatie van onverharde grondmonsters, art. 5.2).

Verdichting advies
Om de materiaaleigenschappen van het zandbed en de fundatie volledig te kunnen benutten, is het
wenselijk om op een diepte van minder dan 1,0 meter beneden vloerniveau een verdichting graad
(proctorwaarde) van minimaal 95% en een gemiddelde waarde van 98% te halen.

Drooglegging advies
Bij verzadiging van de fundatielagen met water neemt de draagkracht sterk af. Deze wordt
bovendien vaak nadelig beïnvloed als vorst en daarna dooi optreden. De grondwaterstand moet
daarom vaak voldoende diep onder het vloeroppervlak blijven. Advies hoogte waterstand: 0,6 meter
beneden bovenkant vloer.

Legadvies
1. Het legbed dient zorgvuldig te worden fijn-geprofileerd. Met laser gestuurde apparatuur kan
hier een juiste nauwkeurigheid worden bereikt.
2. De bedrijfsvloerplaten dienen met een vacuüm hijssysteem opgenomen en gelegd te
worden. Is de plaat voorzien van hijsgaten, dan kan ook een hijssysteem met hijssleutels
worden gebruikt. De productspecificatiebladen geven hierover meer informatie.
3. Vloeren (buiten) dienen met een afschot van 1,0% tot 1,5 aangelegd te worden.
4. Laat de platen horizontaal en langzaam op het legbed zakken.
5. Gebruik altijd afstandhouders. Deze (watervaste) afstandhouders van hout of kunststof
moeten een voeg van 5 mm tussen de vloerelementen blijven garanderen.
6. De stramienmaat van de vloer is een veelvoud van 2 meter. Met een plaatmaat van 1995 mm
en een voeg van 5 mm (afstandhouder) wordt deze stramienmaat bereikt.
7. Het verdient aanbeveling de vloer rondom op te sluiten. De opsluitbalken kunnen hiervoor
eventueel worden toegepast.
8. Tenslotte moeten de voegen met zand worden vol geveegd. Later, tijden het gebruik van de
vloer, dient dit vol vegen zo nodig herhaald te worden.

Nedabo B.V. heeft een breed assortiment betonplaten. De meeste voorkomende afmetingen zijn 200×200 cm, 200×150 cm en 200×100 cm. Daarnaast hebben we veel verschillende afmetingen erfverhardingsplaten. Klik hier voor een overzicht van onze erfverhardingsplaten.

In ons assortiment hebben we betonplaten met en zonder stalen hoekrand, voorzien van enkele of dubbel wapening, glad of gebezemd afgewerkt. Er zijn veel verschillende opties, informeer bij onze medewerkers naar de verschillende mogelijkheden!

Tevens zijn veel van onze betonplaten verkrijgbaar met en zonder hijsgaten, als ook verschillende kleuren behoort tot de mogelijkheden. Heeft u een specifieke vraag vul dan ons contactformulier in. Wij komen spoedig met een reactie.

Het begrip stelconplaten komt van de originele Stelcon® platen vandaan. Dit begrip is dus afgeleid van een merk. Betonplaten, ook wel industrieplaten genoemd, kunnen van allerlei fabrikanten komen. Om het verschil te kunnen duiden zullen we de verschillen uitleggen tussen Stelconplaten en industrieplaten, ook wel handelskwaliteit betonplaten genoemd.

Een originele Stelconplaat is van hoogwaardige kwaliteit. Deze zeer maatvaste plaat word in Rheden geproduceerd onder strenge normen van de KOMO waardoor de kwaliteit en maatvastheid erg hoog is. Verder wordt de deklaag voorzien kwarts waardoor deze zeer slijtvast is. Stelconplaten worden gemaakt zowel met als zonder stalen hoekrand. Daarnaast zijn er verschillende type Stelconplaten beschikbaar, voorzien van constructief ongewapend beton, dubbele wapening en zelf constructieve wapening (stootplaten). Wilt u meer informatie over de originele Stelconplaten bekijk ons assortiment.

Industrieplaten, ook wel handelskwaliteit betonplaten genoemd zijn vaak minder maatvast en worden niet allemaal onder KOMO-keur geproduceerd. Ook word er minder aandacht besteed aan de slijtvastheid van de deklaag. Afhankelijk van uw situatie adviseren onze deskundige medewerkers u bij het maken van de juiste keuzes. Nedabo B.V. biedt een breed assortiment aan Stelconplaten en industrieplaten. Daarnaast heeft Nedabo B.V. zeer regelmatig grote partij gebruikte betonplaten beschikbaar! Vraag onze medewerkers naar de voorraad!

Dat wil niet zeggen dat wij industrieplaten afraden. De aslast van deze platen is gelijk met de Stelcon® platen en deze platen kunnen zeer goed worden toegepast in situaties waar sprake is van weinig belasting of voor een tijdelijke toepassing.

Voor het realiseren van uw vloeistofdichte vloer, wasplaats of tankplaats adviseren wij de Stelcon® milieuplaat toe te passen. Deze speciaal geproduceerde betonplaat is geschikt voor het vervaardigen van een vloeistofdichte verharding en zijn bestand tegenindringing en/of aantasting door Benzine, olie en de meeste andere milieugevaarlijke stoffen. Stelcon milieuplaten dienen na aanleg vloeistofdicht te worden gekit. De Stelcon M-plaat is berekend en bestand tegen hoge verkeerslasten en puntbelastingen.

Nedabo B.V. heeft een breed assortiment aan betonblokken. Standaard maten die Nedabo in het assortiment heeft zijn betonblokken 160x80x80 cm en betonblokken 160x80x40 cm. Deze betonblokken hebben 2 of 8 nokken maar worden ook gemaakt met een gladde bovenkant. Uiteraard hebben wij ook diversen pasafmetingen beschikbaar, de afmeting 120, 80 en 40 cm, ook wel driekwart, half of kwart blokken genoemd. Bent u op zoek naar een blokkenwand, bekijk ons assortiment of doe een aanvraag via ons contactformulier.

Wilt u betonblokken huren? Ook dit behoort bij Nedabo B.V. tot de mogelijkheden. Op onze pagina, het huren van betonblokken of betonplaten kunt u terecht voor meer informatie. U kunt ons ook bellen op telefoonnummer: 026-4955366.

Nedabo B.V. heeft regelmatig grote partijen gebruikte betonplaten, keerwanden en betonblokken beschikbaar. Dankzij ons grote netwerk kunnen wij landelijk zowel nieuwe als gebruikte betonelementen aanbieden, vaak direct vanaf de locatie. Zo zorgen wij ervoor dat we zo efficiënt en daardoor ook zo voordelig mogelijk bij onze klanten kunnen leveren.

Ons aanbod gebruikte betonplaten, keerwanden en betonblokken varieert per dag. Bent u specifiek op zoek naar gebruikte betonplaten, keerwanden of betonblokken dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen op telefoonnummer: 026-4955366.

Hebben wij op het moment dat u belt niet het juiste product op voorraad, dan noteren wij graag uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zodra wij een geschikte partij gebruikte betonplaten beschikbaar krijgen.

Bent u op zoek naar een partij voor de overname van gebruikte betonplaten, betonblokken of keerwanden, dan bent u bij Nedabo B.V. aan het juiste adres. Wij bieden een eerlijke terugkoopprijs. Afspraak is afspraak! Wilt u ons iets aanbieden dan kunt u uw aanbod sturen naar info@nedabo.nl.

In ons assortiment hebben wij verschillende type keerwanden. Er zijn keerwanden voor een lichte verkeersklasse en keerwanden met een zware verkeersklasse. Daarnaast zijn de keerwanden op verschillende manier afgewerkt. Keerwanden zijn verkrijgbaar in lengtes van 100/200/300 en 400 cm. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden! Wilt u ons assortiment aan keerwanden bekijken, klik dan hier!

Ook voor het stellen van keerwanden kunt u bij ons terecht, dit kan op verschillende manieren. Direct vanaf de vrachtwagen, direct op de werklocatie geplaatst! Uiteraard dient de werklocatie dan wel bereikbaar te zijn voor onze vrachtwagen. De andere mogelijkheid is het stellen van keerwanden met onze professionele legploeg welke ook het cunet voorziet. Afhankelijk van de situatie wordt samen met u naar de beste toepassing gekeken. Wilt u meer weten over onze manier van stellen van keerwanden, neem gerust contact met ons op.

Als u Nedabo inschakelt voor uw legwerkzaamheden, kunt u rekenen op een zorgvuldig aangelegd bedrijfsterrein. Hierbij maken wij gebruik van moderne en innovatieve methoden. Nedabo heeft samen met andere partijen een laserinstallatie ontwikkeld voor het profileren van de ondergrond. Deze innovatieve laserinstallatie wordt in combinatie met een shovel ingezet om het legwerk voor te bereiden. Vervolgens wordt de geprofileerde ondergrond met behulp van onze vacuüminstallatie en een shovel voorzien van betonplaten. De laatste stappen van het legwerk bestaan uit het plaatsen van afstandhouders tussen de betonplaten om beschadigingen te voorkomen en het afstrooien met zand.

Bij het aanleggen van een bedrijfsterrein mag een afwatering uiteraard niet ontbreken. Nedabo heeft veel ervaring met het aanleggen van afwatering en kan u ook op dit gebied goed adviseren. Wij hebben vele mogelijkheden om de afwatering van uw terrein zo efficiënt mogelijk in te richten. Wij kunnen uw bedrijfsterrein bijvoorbeeld voorzien van goten en putten, maar ook een directe afvoer naar het reguliere rioleersysteem is een optie. Aan de hand van de kenmerken van uw bedrijfsterrein, uw bedrijfsactiviteiten en uw voorkeuren ontwerpen wij een efficiënte afwatering op maat.

Aarzel u daarom niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvende offerte of afspraak. Wij staan u graag te woord en kunnen voor uw onderneming de juiste producten leveren en plaatsen.

Indien de situatie zich ervoor leent behoort het leggen vanaf de vrachtwagen tot de mogelijkheden. Onze transporteur legt de betonplaten dan direct met de zuignap vanaf de vrachtwagen in het werk. De zandbaan dient volledig verdicht klaar te liggen en bereikbaar te zijn voor onze vrachtwagens. Wij vragen onze opdrachtgever te assisteren bij het legwerk, zodat het geheel na volle tevredenheid opgeleverd word. Wilt u meer informatie over het leggen vanaf de vrachtwagen? Neem gerust contact op met één van onze medewerkers middels ons contactformulier of bel 026-4955366.

Het toepassen van een betonplaat met stalen hoekrand:
Wanneer er sprake is van veel verkeer met kleine of massieve wielen zoals een heftruck is het zeker aan te raden om betonplaten met stalen hoekrand aan te schaffen. De stalen hoekrand zorgt voor een minimale ruimte tussen de betonplaten onderling en de stalen hoekrand beschermt de randen van de betonplaten tegen eventuele schade. Met name de originele Stelcon® platen met hoekrand hebben een absolute meerwaarde, dit vanwege de kwaliteit van de hoekrand en de manier waarop deze bevestigd is onder het plaatoppervlak, hierdoor is er geen sprake van corrosie op lange termijn waardoor de hoekrand loskomt van de plaat.

Het toepassen van een betonplaat zonder stalen hoekrand:
Vanwege het prijsverschil tussen de betonplaat met hoekrand en zonder hoekrand wordt er vaak gekozen voor betonplaten zonder hoekrand. In de markt zijn veel verschillende betonplaten zonder hoekrand te verkrijgen. Elke industrieplaat zonder hoekrand heeft een eigen specificatie. Het is goed om de verschillende soorten tegen elkaar weg te zetten alvorens u overgaat tot het maken van de keuze. Er zijn betonplaten voorzien van KOMO-keur te krijgen, voorzien van een kwarts harde deklaag en zeer maatvast, anderzijds zijn er betonplaten verkrijgbaar minder maatvast en minder slijtvast dan de originele Stelconplaten. Het prijskaart is dan ook totaal anders.

Nedabo B.V. biedt een breed assortiment nieuwe en gebruikte Stelconplaten en betonplaten. Onze deskundige medewerkers gaan graag met u op zoek naar het juiste product voor u. Bekijk ook ons assortiment op onze website!

Stelconplaten, industrieplaten of erfverhardingsplaten zijn verkrijgbaar in veel verschillende diktes. De standaard dikte van onze betonplaten zijn 14 en 16 cm. Daarnaast zijn er Stelconplaten en industrieplaten van 18, 20 en 25 cm verkrijgbaar. Deze betonplaten worden speciaal voor u geproduceerd en zijn alleen op aanvraag leverbaar!

Erfverhardingsplaten zijn verkrijgbaar in meer verschillende diktes, de meest gangbare diktes zijn 10 ,12, 14 en 16 cm. Bij elke dikte hoort een andere aslast. Bekijk ons assortiment voor de verschillende afmetingen die wij u kunnen aanbieden!

De adviseurs van Nedabo B.V. staan u graag te woord om u te adviseren welke betonplaat het beste bij uw situatie past. Wij geven hierin een onafhankelijk advies en kunnen de betonplaten scherp aanbieden. Daarnaast verwijzen wij u ook graag door naar onze productzoeker op onze website. Wilt u graag telefonische contact met één van onze medewerkers, u kunt ons bereiken op telefoonnummer 026-4955366.

U kunt onze contactgegevens vinden op onze website, klik dan hier!

Vestiging locatie Rheden:
Nedabo B.V.
Dorpsstraat 1
6991 HD Rheden

Telefoonnummer: 026-4955366
Mailadres: info@nedabo.nl
BTW nr.: NL852438059B01
KvK nr.: 57100241
Bankrekeningnr.: NL81RABO0180567977

Nedabo B.V. is al jaren de partij voor de aankoop en overname van gebruikte betonplaten. Wij bieden een goede overnameprijs voor uw gebruikte Stelconplaten. Nedabo heeft tevens belangstelling voor de overname van partijen gebruikte betonblokken en keerwanden. Heeft u prefab betonelementen te koop en zoekt u een betrouwbare partij hiervoor, dan bent u bij Nedabo B.V. aan het juiste adres!

Neem contact op met één van onze medewerkers op telefoonnummer: 026-4955366 of middels ons contactformulier op onze website.

Om u als klant een beetje een indruk te geven van de verschillende soorten wapening, willen we hierover het e.e.a. uitleggen.

Stelconplaten met of zonder stalen omranding:
De fabrikant van de originele Stelconplaten voorzien de betonplaten standaard van enkele wapening. Dit wordt ook wel de Stelcon® N-plaat genoemd. De wapening wordt voornamelijk gezien als transportwapening. De Stelconplaat wordt geproduceerd met hoogwaardige constructieve beton waardoor de wapening nagenoeg geen toegevoegde waarde heeft. De aslast van deze Stelconplaten is voor de 14 cm, 15 ton aslast en voor de 16 cm, 20 ton aslast. Daarnaast maakt deze fabrikant ook Stelcon® platen voorzien van dubbele wapening, dit wordt ook wel de Stelcon® S-plaat genoemd. Als stootplaat of aanrijdplaat heeft deze fabrikant de Stelcon® A-plaat aan het assortiment toegevoegd. Deze verschillende Stelconplaten worden in ons assortiment weergegeven. Klik hier, voor het bekijken van ons assortiment!

De industrieplaat wordt zowel met enkele als dubbel wapening geproduceerd. Door een extra wapeningsnet in de plaat te leggen is de plaat geschikter voor een iets hoger puntbelasting, de aslast blijft nagenoeg hetzelfde. Om u juist te laten informeren over de verschillende wapeningsmogelijkheden adviseren wij u contact op te nemen met één van onze deskundige medewerkers die u hier alles over kunnen vertellen!

U kunt ons bereiken middels ons contactformulier of op ons algemene telefoonnummer: 026-4955366.

Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.