Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring

Wasplaats aanleggen: eenvoudig en efficiënt

Ontdek hoe efficiëntie uw bedrijf kan versterken met een eigen wasplaats. Hier kunt u eenvoudig uw (vracht)auto’s en machines schoonmaken, afgestemd op uw specifieke wensen. Bij de bouw van uw eigen wasplaats staat u voor belangrijke keuzes. Wat uw behoeften ook zijn, we denken graag met u mee!

Klaar voor de volgende stap? Ervaar de voordelen!

Het grootste voordeel van een eigen wasplaats is het gemak dat het biedt. Met meer controle over het reinigingsproces kan uw bedrijf flexibeler inspelen op specifieke behoeften en schema’s van het personeel. Op de lange termijn kan een eigen wasplaats kosteneffectief zijn in vergelijking met het uitbesteden van het reinigingsproces aan externe dienstverleners.


Onze specialisaties: van ontwerp tot realisatie

Vertrouw op Nedabo voor het ontwerp en advies, riolering, fundatie, levering en aanbrenging van vloeistofdichte Stelcon® M-elementen, plaatsing van de olie/vet/benzineafscheider, keuring van de vloeistofdichte vloer en het verstrekken van een V.V.V. Het resultaat? Een representatieve wasplaats bij uw bedrijf waar u mee voor de dag kunt komen!

Snelle aanleg met prefab betonplaten

Wij maken gebruik van prefab betonproducten, waardoor de aanleg van de wasplaats versneld kan worden. Deze efficiëntie stelt ons in staat om scherpe prijzen aan te bieden. Onze adviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden, want elke situatie is anders. Ons doel is om u de best mogelijke wasplaats te bieden waar u zo lang mogelijk plezier van heeft.

Wilt u een ervaringsdeskundige spreken over het aanleggen van was- en tankplaatsen?

Wij helpen u graag!
Kom in contact

Inrichting van de wasplaats: maatwerk voor optimaal resultaat

Afhankelijk van het doel wordt de wasplaats ingericht. Of het nu gaat om het onderhouden van voertuigen, machines, tanks of een uitgebreid wagenpark, een doordachte inrichting is essentieel voor het beste resultaat.

Afwatering: voorkom wateroverlast

Bij het aanleggen van een wasplaats zijn een opvangput en afscheider nodig. Het water loopt naar de goot toe, komt daarna in een put terecht en wordt vervolgens middels een OBAS (Olie- en benzineafscheider) naar het riool of sloot afgevoerd. Aangezien er veel water vrijkomt bij het werken in een wasplaats, is een goed afwateringssysteem onmisbaar. Onze afwateringselementen zijn niet alleen vloeistofdicht, maar ook bestand tegen milieugevaarlijke stoffen zoals benzine of olie.

Nedabo B.V. - Het realiseren van uw wasplaats of tankplaats.

Locatie en veiligheid: slimme keuzes voor gemak en veiligheid

Bij het ontwikkelen van een wasplaats is het van essentieel belang om rekening te houden met de bereikbaarheid voor voertuigen die een opfrisbeurt nodig hebben. Kies voor een locatie in de buurt van de werkplek om tijd en moeite te besparen. Denk ook aan veiligheidsaspecten zoals antislip oppervlakken en voldoende verlichting om de veiligheid van werknemers tijdens het reinigingsproces te waarborgen.

Nedabo B.V. - Wasplaats Stena Line te Rotterdam

Milieueisen en certificering: duurzaam en verantwoord

Zorg ervoor dat de wasplaats voldoet aan geldende milieunormen door systemen te implementeren voor de opvang en behandeling van verontreinigd water. Nedabo biedt certificeringen, waalronder een V.V.V. (Verklaring Vloeistofdichte Voorziening) of KIWA-certificaat, om ervoor te zorgen dat uw wasplaats aan alle eisen voldoet.

Wasplaats op maat

Bent u op zoek naar een partner voor het aanleggen van een wasplaats? Bij Nedabo bent u hiervoor aan het juiste adres. Wij verzorgen het gehele proces, van ontwerp tot realisatie. Wilt u vrijblijvend kennismaken? Vul eenvoudig ons contactformulier in, bel ons op 026 – 495 53 66, of stuur een e-mail naar info@nedabo.nl. Onze deskundige medewerkers komen graag bij u langs om u te adviseren bij de aanleg van uw wasplaats.

Ja, bij de aanleg van een wasplaats zijn een opvangbak en een afscheidingsinstallatie nodig. Het water stroomt naar een afvoergoot, wordt opgevangen in een reservoir en gaat vervolgens door een OBAS (Olie- en Benzine Afscheider) voordat het wordt afgevoerd naar het riool of de sloot.

Of het verplicht is om een wasplaats te keuren, hangt af van de specifieke regelgeving en wetten die van toepassing zijn in uw regio of sector. In veel gevallen kan het verplicht zijn om bepaalde faciliteiten, zoals wasplaatsen, te laten keuren om te voldoen aan gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, milieuregels of andere wettelijke vereisten.

Ja, een tankplaats kan ook fungeren als wasplaats. Dit is afhankelijk van de lokale regelgeving. Het is belangrijk om de geldende voorschriften te volgen, zoals het correct scheiden van afvalwater en het voldoen aan milieuregels en veiligheidsmaatregelen. Raadpleeg uw plaatselijke autoriteiten voor specifieke richtlijnen, of vraag het aan een van onze specialisten.


Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.