Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring
Filteren

Lengte

Breedte

Dikte

Aslast

Deklaag

Hoekrand

Wapening

KOMO

Verkeersklasse

Stelcon® platen

De Stelcon® plaat kent veel toepassingsmogelijkheden. In de industrie, voor transport-, en overslagbedrijven, maar ook als (tijdelijke) verharding bij bouwprojecten. De Stelcon® platen zijn leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Voor elke toepassing een oplossing. Stelcon platen zijn eenvoudig te leggen en te verplaatsen. Zo blijft de ondergrond altijd bereikbaar. Onderhoudskosten als gevolg van zettingen en zakkingen blijven tot een minimum beperkt. Door de grote afmetingen van de elementen kunnen ze lasten prima spreiden naar de onderliggende lagen.

Nedabo Stelconplaat zonder stalen rand 200x200 cm
Filteren

Resultaten Toont 1–18 van 37 resultaten

Pagina

Binnen de agrarische-, industriële en logistieke sector worden veelal Stelcon platen gebruikt als erfverharding. Door onze jarenlange ervaring weten wij dat kwaliteit en scherpe prijzen hand in hand kunnen gaan. Ook zijn de betonplaten toepasbaar voor het verwerken van parkeerplaatsen of op een ander terrein.

Waarom Stelcon platen?

In 1937 was de eerste Stelcon plaat een feit. De originele Stelconplaten zorgt voor een verharding die geschikt voor elk terrein. Je herkent ze aan het sterke, vlakke en strakke uiterlijk, daarmee zijn ze bestand tegen hoge verkeer- en puntbelasting. Het grootste voordeel van Stelcon platen is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn. Bovendien zijn de platen gemakkelijk te verleggen. Op deze manier blijft de ondergrond altijd bereikbaar, voor bijvoorbeeld werkzaamheden aan de bekabeling. Gaat u verhuizen naar een nieuw pand? Dan is het meenemen van de Stelcon vloer altijd mogelijk. Voor elke toepassing is er een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een betonnen oprit of betonnen tuinaanleg.

Nedabo B.V. - Het leveren van nieuwe erfverhardingsplaten.Nedabo B.V. - Het aanbrengen van betonplaten rondom sportveld.

Stelcon platen in verschillende diktes en afmetingen

Stelcon platen die u bij Nedabo koopt zijn oersterk en van uitstekende kwaliteit. Ze zijn bestand tegen de zwaarste belasting van bouwverkeer en extreme weersomstandigheden. De standaard Stelconplaat is gemaakt van constructief beton, voorzien van bewapening. Wat uw doeleinde ook is, met Stelcon platen zit u gegarandeerd goed. In ons assortiment vindt u diverse soorten en maten betonplaten. Gebezemd of glad profiel, met vellingkant of een stalen hoekrand, de keuze is reuze. De platen zijn leverbaar in verschillende diktes en afmetingen. Zo vindt u altijd het formaat dat bij uw project past. Het merk Stelcon kent drie soorten Stelconplaten, de N-plaat, S-plaat, M-plaat en de A-stootplaat. Ook is de er keuze uit Stelcon platen met of zonder stalen hoeklijn. De hoeklijnen van Stelcon worden warmgewalst, zodat ze stevig goed aan de plaat vast zitten.

Standaard afmetingen zijn:

  • 100x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)
  • 150x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)
  • 200x200x14cm (ook leverbaar in 16cm, 20cm en 25 cm)

Hoe breed is een stelconplaat?

De meest gangbare afmetingen zijn 200×200 cm, 200×150 cm en 200×100 cm. De Stelconplaten zijn verkrijgbaar in de diktes: 14 cm, 16 cm, 20 cm en 25 cm. Daarnaast hebben we in ons ruime assortiment diverse afmetingen betonplaten, keerwanden en gebruikte betonelementen. Voor elke toepassing bieden wij een oplossing.

In ons aanbod vindt u Stelconplaten met en zonder stalen hoekrand. U kunt kiezen voor een gebezemde of gladde deklaag. Kortom, er zijn tal van opties. Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Door de grote afmetingen van de Stelconplaten kunnen ze lasten perfect spreiden naar onderliggende lagen.

Stelcon platen voor een tijdelijke periode nodig?

Is bij u nog niet bekend hoe lang u gebruik wilt maken van de Stelcon platen? Dan kan onze koop en terugkoopregeling de ideale oplossing zijn voor uw project. Dit concept houdt in dat u zeker weet dat u een deel van uw investering terugkrijgt. Geen gedoe met concessies wat betreft de kwaliteit van de producten en werkzaamheden om het budget binnen de perken te houden. Wij innen de gebruikte platen terug. Is de periode korter dan 6 maanden? Dan is het wellicht om de betonplaten te huren. Gebruikte betonplaten zijn ideaal voor tijdelijk gebruik en zijn uit voorraad leverbaar.

Lees meer over het huren van Stelcon- en betonplaten.

Nedabo B.V. - Stelcon® platen l betonplaten l industrieplatenNedabo Stelconplaat zonder stalen rand 200x200 cmNedabo Stelconplaat met stalen rand 200x200 cm

Welk soort zand is geschikt onder Stelconplaten?

Het beste kunt u een grof zandsoort gebruiken voor het plaatsen van Stelconplaten, denk bijvoorbeeld aan spuitzand. De ondergrond moet uit een goed verdicht zandpakket worden opgebouwd (minimaal 30 centimeter) waarvan de bovenste 10 centimeter met een grof zandsoort. Door het grove zand kan de Stelconplaat zich beter binden én het is beter voor de waterafvoer. Het is belangrijk dat de ondergrond voldoende draagkracht heeft. De ondergrond is opgebouwd uit diverse lagen om een gelijkmatige zakking- en zetting te realiseren.

Het zand moet aan de volgende eisen voldoen:

– Zand moet voldoen aan de omschrijving: “Zand met een permanente draineerfunctie”. (Standaard RAW bepalingen, art. 22.06.02);

– Zandmediaan (Mz) ≥ 210, waardoor het zand te karakteriseren is als ‘grof’ (NEN 5104,Classificatie van onverharde grondmonsters, art. 4.3);

– Gelijkmatigheid coëfficiënt (Cu) ≥ 2. Deze waarde karakteriseert de spreiding in de korrel verdeling (NEN 5104, Classificatie van onverharde grondmonsters, art. 5.2).

Nedabo is een kei in het profileren van de ondergrond. Hiervoor gebruiken wij een innovatieve laserinstallatie die in combinatie met een shovel wordt ingezet om het legwerk voor te bereiden. Vervolgens wordt de geprofileerde ondergrond met behulp van onze vacuüminstallatie en een shovel voorzien van de gewenste platen.

Heeft u vragen over het aanleggen van een bedrijfsterrein? Neem vrijblijvend contact met ons op. Nedabo heeft veel ervaring met het aanleggen van afwatering.

Hoe leg je stelconplaten?

Stelconplaten leggen is een precisiewerkje en vereist de nodige vaardigheden. Vaak worden ze met een vacuüm hijssysteem gelegd. Tijdens het leggen van Stelconplaten dient u rekening te houden met een voeg van 5 mm. Bij Nedabo gebruiken we watervaste afstandshouders om het gewenste resultaat te bereiken. Tot slot dienen de voegen vol geveegd te worden met grof zand. Nadat het zand in de voegen is gezakt, vegen we deze nogmaals na met zand voor een goede aansluiting. 

Lees hier meer over het leggen van betonplaten. 

Nedabo B.V. - Het aanbrengen van Stelconplaten.Nedabo B.V. - Het leggen van betonplaten l industrieplaten l stelconplatenNedabo B.V. - Het aanbrengen van een bouwinrit met stelconplaten

Nedabo biedt de mogelijkheid voor het leggen van Stelconplaten direct vanaf de vrachtwagen. De Stelconplaten worden dan direct met een zuignap vanaf de vrachtwagen gelegd. De ondergrond dient volledig klaar te liggen en goed bereikbaar te zijn voor onze medewerkers. Samen met u zorgen we ervoor dat het terrein naar volledige tevredenheid wordt gerealiseerd. Neem gerust contact met één van onze specialisten op voor meer informatie.

Stelcon platen kopen bij Nedabo

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bellen op 026 – 495 53 66, een email sturen naar info@nedabo.nl of het contactformulier invullen op de website. Wij helpen u graag!

 

Dit zeggen onze opdrachtgevers

10

Gewoon goed en netjes

mijn ervaring is een altijd snelle reactie op de aanvraag. en [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
11-06-2024  Everard van Westerlaak, Bunschoten-Spakenburg
9

Heldere offerte met complete productomschrijvingen.

Er wordt duidelijk vermeld of er franco geleverd wordt. Daar [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
18-04-2024  Cornelis, Sliedrecht
8

Heldere offerte

Nedabo reageert snel op offerteverzoek en biedt een heldere offerte [...]
Zou je ons aanbevelen? Ja
17-04-2024  Elise van Engelenhoven, Nijkerkerveen
214 klanten waarderen ons gemiddeld met een 8.9/10