Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring

Staat er een nieuw bouwproject op de planning? Dan komen er een hoop voorbereidingen om de hoek kijken. Door een bouwterrein op een veilige manier bereikbaar te maken, wordt de efficiëntie van het werk en bovendien de veiligheid vergroot. Daarnaast dient u van tevoren goed na te denken over de indeling van het bouwterrein.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Bedenk op voorhand een veilige route voor de bezoekers van het bouwterrein. Probeer zoveel mogelijk rechtdoorgaande wegen te creëren zodat achteruitrijden niet of nauwelijks nodig is. Om gevaarlijke situaties te voorkomen wilt u looproutes van transportroutes onderscheiden. Wijs laad- en losplaatsen aan, ruimtes waar grote voertuigen zich kunnen opstellen. Bovendien dienen gevarenzones duidelijk te worden aangegeven. Neem hierbij een veiligheidsmarge voor bijvoorbeeld vallende materialen en voorwerpen. 

Een betonnen bouwweg rondom uw woning biedt een hoop voordelen. Het product is onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat u alleen op zijn tijd een keer met de bezem hoeft te vegen om de boel weer schoon en netjes te krijgen.

Risico’s van een slechte bouwweg

Verhoog de begaanbaarheid van het terrein door een logisch plan op te stellen over de indeling van het bouwterrein. Verder is het belangrijk om te kijken naar welke materialen geschikt zijn voor de bouwwegen. Een kwalitatief product als ondergrond is een must. U wilt tenslotte niet dat bouwmateriaal omvalt of dat personeel over losslingerende materialen struikelt. Daarnaast kan een slechte ondergrond leiden tot het verzakken van materialen. Kortom, kies voor een stevige betonnen bouwweg die verkeer naar het bouwterrein op een veilige manier ondersteunt. 

Bij Nedabo bent u aan het juiste adres voor het aanleggen van een betonnen bouwweg naar uw erf of het aanleggen van een betonnen bouwweg rondom uw bouwterrein. Wat uw wens ook is, wij denken graag met u mee!

Hoogteverschillen opvangen

Betonelementen zijn perfect voor het opvangen van hoogteverschillen in uw omgeving. Niet alle ondergronden en wegen zijn even vlak aangelegd, betonelementen kunnen hier een passende oplossing bieden. Door een slechte ondergrond kan regenwater zich al snel op één plek verzamelen. In dat geval is de afwatering van de bouwweg erg belangrijk, want u zit natuurlijk niet op natte voeten te wachten. Onze specialisten staan voor u klaar om u te helpen en het bedachte plan uit te voeren.

Afwatering

Zoals hierboven al even genoemd is er een ding waar u zeker rekening mee dient te houden bij het aanleggen van een bouwweg: de afwatering. Bij elk project is een goede afwatering erg belangrijk. U wilt geen glad wegdek en streeft naar een zo duurzaam mogelijke terreinverharding. Kijk dus voor u begint goed hoe u de afwatering het beste kunt regelen. U wilt voorkomen dat bij langdurige regenval het terrein onbereikbaar is voor werkverkeer.

Benieuwd naar hoe u dit het beste kunt aanpakken? Laat één van onze vakspecialisten met u meedenken.

Gebruik L-vormige keerwanden

Hoogteverschillen zijn heel goed op te lossen door gebruik te maken van keerwanden. Keerwanden zijn betonnen L- vormige en hoekvormige elementen die een korte en een lange zijde bevatten. De lange zijde van de keerwand vormt als het ware een muurtje en de korte zijde wordt geplaatst op de grond. De keerwanden zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, zodat zowel kleine als grote hoogteverschillen opgelost kunnen worden. Daarnaast kan het een perfecte oplossing bieden om veiligheidsgebieden op het terrein te markeren. Denk bijvoorbeeld aan het afschermen van loop-en transportroutes.

Keerwanden, betonblokken en Stelconplaten verkrijgbaar in diverse afmetingen

Bekijk ons ruime assortiment

Wat zijn de kosten van het aanleggen van betonplaten als bouwweg?

Het aanleggen van een betonnen bouwweg brengt de nodige kosten met zich mee. De kosten voor het aanleggen van een bouwweg kunnen hoog uitvallen. Schrik hier niet direct van. U wilt tenslotte niet dat de veiligheid van uw personeel in gevaar komt. Daarnaast komt het de begaanbaarheid voor materiaal ten goede wanneer de kwaliteit van de bouwweg uitstekend is en blijft. Mindere kwaliteit zorgt voor lagere aanlegkosten, maar dit kan op den duur hoge onderhoudskosten met zich meebrengen. Houd hier rekening mee in uw afweging.De prijzen van Stelconplaten zijn afhankelijk van de toepassing, daardoor zijn deze kosten per project verschillend. Elk project vraagt om een specifieke betonplaat van een bepaalde afmeting, dikte, belastbaarheid en toepasbaarheid. Door eerst met u in gesprek te gaan en de gewenste situatie goed in kaart te brengen, maken wij een voorstel op maat. Liever direct een prijs weten? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Betonelementen voor een bouwweg bestellen bij Nedabo

Bent u op zoek naar betonelementen zoals betonplaten, betonblokken of keerwanden voor in uw project? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons bellen op 026 – 495 53 66, een e-mail sturen naar info@nedabo.nl of het contactformulier invullen op de website.

Nieuwsupdate gebruikte betonelementen ontvangen?

Arjan Beukhof Verkoopadviseur
Bellen op 026 - 495 53 66 Mail op info@nedabo.nl Reactie binnen één werkdag
Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.