Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring

De juiste betonplaten kiezen is een eerste stap om te zorgen voor een goede verharding. Maar even zo belangrijk is het leggen ervan. Hier komen diverse aspecten bij kijken en met de juiste werkwijze voor het leggen van betonplaten, blijven deze langer heel en zorg je voor een optimale verharding. Hieronder beschrijven wij de juiste werkwijze om betonplaten te leggen.

Wat is de juiste werkwijze?

Er zijn verschillende manieren waarop betonplaten gelegd kunnen worden. Uiteraard zijn de meningen verdeeld over wat nu de beste manier is. Onze ervaring leert echter wel dat de beste kwaliteit gehaald wordt met het leggen van de platen met een shovel. Een shovel is wendbaarder en kan eenvoudig op moeilijk bereikbare plekken komen. Met behulp van een vacuüm hijsunit kunnen de platen eenvoudig worden opgepakt en gelegd. Daarnaast wordt deze machine bediend door een vakkundige medewerker van onze legploeg die met zijn ervaring de platen op een goede manier aanbrengt. Daar er meestal samen wordt gewerkt met een grondwerker is er altijd controle over het legwerk en wordt er nauwkeurig gekeken of alle platen mooi in lijn liggen. Zo krijg je een mooi en strak aangelegd terrein met betonplaten.

Voor het aanbrengen start zorgen wij dat de verdichte zandbaan nog eens vakkundig wordt geprofileerd. Zo ligt de zandbaan er strak geprofileerd bij en voorkomen we dat de gelegde betonplaten gaan steken of wippen.

Hoe moet ik de grond voorbereiden?

De ondergrond is één van de belangrijkste onderdelen voor een goed resultaat en een lange duurzaamheid van de betonplaten. Belangrijk is dat de zandbaan een gelijkmatig dragende ondergrond heeft. Deze ondergrond bestaat uit grof zand met een draineerbare functie. Zodoende heeft de plaat de ruimte om zich te kunnen zetten en blijft het water niet onder de platen staan. Wanneer de ondergrond het water niet kan afvoeren, komt er water onder de platen te staan waardoor er een zwakke ruimte ontstaat onder de platen. Bij een belasting is er dan grote kans op breuk. Hetzelfde geldt voor het grove zand. Als het zand te hard of te fijn is, is er een kans dat de plaat niet vlak komt te liggen waardoor het bij gebruik of belasting breekt. Dit omdat er een grote overspanning is bij de betonplaten en bij een ongelijke ondergrond de spanningen te groot worden.

Door onze ervaring en professioneel materiaal kunnen wij ook het aanbrengen van de ondergrond uitvoeren. Wij zorgen dan voor de leverantie van het juiste en voldoende zand. Dit zand verdelen en verdichten wij om het vervolgens fijn te profileren. Het is ook mogelijk om het zelf te doen of om dit uit te laten voeren door een derde partij. Belangrijk is dat het dan wordt aangelegd conform ons ondergrond en legvoorschriften.

Kan Nedabo ons adviseren bij onze keuze?

Nedabo adviseert graag bij het maken van de juiste keuze. Onze deskundige medewerkers komen graag bij u langs op locatie voor een goede beoordeling van de situatie en geven vervolgens een vrijblijvend advies op maat. Elk project is anders daarom is een bezoek op locatie onvermijdelijk om tot het juiste advies te komen.

Wij adviseren u graag, neem gerust contact met ons op! Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze eerder gerealiseerde projecten.

Nieuwsupdate gebruikte betonelementen ontvangen?

Jan Nout Verkoopadviseur
Bellen op 026 - 495 53 66 Mail op info@nedabo.nl Reactie binnen één werkdag
Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.