Ruimste aanbod nieuwe en gebruikte betonplaten
Realisatie van complete terreinverhardingen
Meer dan 60 jaar ervaring
Nedabo B.V. - Het leveren van zwaarverkeer betonplaten
Nedabo B.V. - Het realiseren van een laadkuil
Nedabo B.V. - Het aanbrengen van betonplaten in Laaddok
Nedabo B.V. - Het leveren van nieuwe betonplaten.

Ontwerp en realisatie laaddok met originele Stelconplaten

Voor een nieuwbouwproject in Machelen heeft Nedabo B.V. ruim 3.600 m² Stelconplaten 200x200x16 cm zonder stalen omranding geleverd. Op dit project hebben wij het complete buitenterrein en de laaddok met originele Stelconplaten aangelegd. Er is bewust gekozen voor de originele stelconplaten die geschikt zijn voor zwaarverkeer met aan aslast van 20 ton vanwege de belastingen die er op het terrein plaatvinden. Onze opdrachtgever heeft bewust gekozen voor de duurzaamheid van stelconplaten en niet voor gestort beton, klinkers of asfalt.

Laaddok met originele Stelconplaten een duurzame oplossing

De originele Stelconplaten zijn bij uitstek geschikt voor het realiseren van een laaddok of uw terreinverharding. Een flexibeler oplossing als betonplaten is er niet. Indien het soms noodzakelijk is dat u kabels en leidingen moet plaatsen en uw terreinverharding verwijderd moet worden, is de stelconplaat de perfecte oplossing. U kunt snel en simpel uw terrein openbreken en aansluitend weer snel herstellen zonder dat er blijven schade zichtbaar is. Bij het openbreken van beton, klinkers of asfalt zijn de kosten vele malen hoger.

Zettingsgevoeligheid ofwel draagkrachtige ondergrond

Het toepassen van Stelconplaten in zettingsgevoelige gebieden komt steeds vaker voor, de keuze is snel gemaakt doordat betonplaten wel zakken maar snel en eenvoudig opgehaald kunnen worden. Nedabo B.V. is al meer dan 60 jaar dé specialist in het aanbrengen van betonplaten, ook herleggen behoort tot de mogelijkheden.

Zettingsgevoelige gronden liggen vooral in het westen van Nederland, ten westen van de hogere zandgronden, in Friesland en delen van Overijssel en de Zuiderzee polders. De ondergrond is er slap. Hoe meer veen in de ondergrond zit, hoe slapper de grond.

Ondergrond, leg en stapelvoorschriften

De Stelconplaten komen op een legbed te liggen dat, samen met de onderliggende lagen, voldoende draagkracht moet hebben. De opbouw van de lagen moet zodanig zijn dat een gelijkmatig zakking- en zetting gedrag mag worden verwacht. Voor fundatieadvies is het aan te bevelen een adviesbureau,
dat gespecialiseerd is in grondmechanica te raadplegen. De legbedvoorschriften zijn te downloaden via onze website.

Professioneel legwerk

Nedabo BV is dé specialist voor het leveren en plaatsen van betonplaten. Ons bedrijf is internationaal actief in landen zoals Frankrijk, Duitsland en België. U kunt bij ons bedrijf uitstekend terecht voor het grootste aanbod in nieuwe en gebruikte betonelementen. Daarmee bieden wij voor elk probleem een passende oplossing.

Meer informatie

Nedabo B.V. denkt graag mee in het realiseren van duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld voor uw terreinverharding of laaddok. Betonplaten zijn uitermate geschikt voor een verharding van terreinen waar zwaar verkeer overheen gaat en zijn bij breuk vrij eenvoudig om te wisselen. Ook in België leveren wij tegen scherpe prijzen. Wilt u meer weten of heeft u een project waarbij u een partner als Nedabo zoekt? Neem dan contact met ons op.

Project Ontwerp en realisatie laaddok met originele Stelconplaten
Locatie Machelen, België
Werkzaamheden Profileren van de onderbaan Het aanbrengen van betonplaten Op maat zagen van betonplaten
Nedabo B.V. - Het leveren van zwaarverkeer betonplaten
Nedabo B.V. - Het realiseren van een laadkuil
Nedabo B.V. - Het aanbrengen van betonplaten in Laaddok
Nedabo B.V. - Het leveren van nieuwe betonplaten.
Sinds 1961

Wij leggen en leveren betonplaten en andere prefab betonelementen

In 1961 is Nedabo B.V. begonnen met het leggen van betonplaten. Nedabo B.V. mag zich met recht een specialist hierin noemen. In de loop der jaren heeft Nedabo B.V. zich verder ontwikkeld tot dé specialist voor het leveren en aanbrengen van prefab betonelementen. Onze ervaren legploegen zijn actief in Frankrijk, Duitsland en België. Onze kernactiviteiten zijn onder andere het aanbieden van nieuwe en gebruikte betonplaten, betonblokken, keerwanden en gootelementen.