Stelconplaten, als kwaliteit voorop staat!

Stelconplaten zijn betonplaten die een hoogwaardige kwaliteit hebben. Ze zijn erg slijtvast en in vele situaties te gebruiken. Ideaal voor een terreinverharding. Een bijkomend voordeel is dat u de Stelconplaten zo weer verwijdert en opnieuw kunt gebruiken. Nedabo B.V. biedt deze platen zowel nieuw als gebruikt aan.

Onze betonplaten

  • Eenvoudig te leggen
  • Direct vanaf de vrachtwagen te leggen
  • Snel leverbaar
  • Scherpe prijzen
  • Ruim assortiment
  • Gebruikt en nieuw verkrijgbaar
  • Slijt- en maatvast
  • KOMO gecertificeerd

Bekijk ons assortiment

Profiteer van kwaliteit
De originele Stelconplaten zijn verkrijgbaar in diverse maten en uitvoeringen. Om duidelijk te maken dat het hier de originele Stelconplaten betreft willen we u eerst op het volgende wijzen. Stelconplaten worden geproduceerd door B.V. de Meteoor. Dit is de enige fabrikant in Nederland die de originele Stelconplaten produceert. Alle andere betonplaten die bij diversen fabrikanten in Nederland van de band rollen zijn geen originele Stelconplaten maar handelskwaliteit betonplaten. De kwaliteit van de originele Stelconplaten is te wijten aan de hoge betonsterkte, de maatvastheid en de slijtvaste deklaag. Deze elementen maken de Stelconplaten onverwoestbaar.

Er zijn veel verschillende soorten Stelconplaten te verkrijgen, hierbij valt onder andere te denken aan met of zonder stalen omranding, enkele of dubbele wapening, verschillende diktes, gladde of gebezemde afwerking etc. De Stelconplaten zijn standaard voorzien van een enkele wapening en hebben een gebezemde afwerking. Kenmerkend voor de Stelconplaten is dat door de belasting optredende spanningen geheel worden opgenomen door het beton. We noemen dit ook wel constructief ongewapend beton.

Bij zeer zware belastingen zijn er Stelcon S- en A-platen leverbaar. De Stelcon S-plaat heeft extra randwapening en de Stelcon A-plaat is met een volledig constructieve wapening uitgevoerd. Doordat de Stelconplaten zijn voorzien van een kwartsharde deklaag kennen ze een hoge slijtvastheid. De Stelconplaten zijn voorzien van een KOMO-keurmerk.

Standaard zijn de Stelconplaten verkrijgbaar in uitvoeringen van:
– 200 x 200 cm
– 200 x 150 cm
– 200 x 100 cm


De standaard dikte bedraagt 14, 16, 20 of 25 cm en de deklaag is geborsteld. Variaties in deklaag, dikte en afmetingen kunnen op aanvraag geleverd worden.


Stel uw vraag

Wenst u graag meer informatie te ontvangen over Stelconplaten te ontvangen of heeft u specifieke vragen? Met de hulp van het contactformulier kunt u ons eenvoudig bereiken. Wij voorzien u vervolgens zo spoedig mogelijk van de gewenste informatie.